Een veilige aankomst

De reis in het kort

Ik ben veilig aangekomen in het huis dat ik heb gehuurd voor de komende 9 maanden. De reis was echt een hele belevenis. Om kwart voor 5 werd ik wakker en stopte ik de laatste spullen in mijn handbagage, 3 kwartier later zaten we met zijn allen in de auto en reed ik naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen op Schiphol ging de tijd erg snel, en voor ik het wist moest ik afscheid nemen zodat ik op tijd bij mijn gate zou zijn. Het was pijnlijk om weg te lopen, maar toch wist ik diep van binnen dat het goed was. Toen ik bij de handbagage check aankwam moest ik alles in losse bakjes doen, het was een soort van extra controle, maar er was niets aan de hand dus ik kon gewoon door. Ik kwam bij de gate aan waar ik moest zijn en het wachten begon. Het boarden begon pas erg laat, maar toch stapte ik toen voor de allereerste keer in mijn leven een vliegtuig. Het vliegtuig dat mij helemaal naar San Francisco zou brengen in ongeveer 10 uur. Ik kon me er niet veel bij voorstellen, dus ik liet alles maar gewoon gebeuren. Er waren wat problemen, dus we hadden uiteindelijk anderhalf uur vertraging.

De vlucht

Na al die tijd begon het opstijgen, en ik had me op het ergste voorbereid. Het viel mij echt alles mee, al moet ik daar wel bij zeggen dat ik erg van achtbanen houd, dus dat telt niet voor iedereen. De tijd in het vliegtuig ging niet al te snel, maar het was niet verschrikkelijk. Ik kon er wel van genieten. Het gaf me de tijd om na te denken en tot mezelf te komen, terwijl ik luisterde naar wat muziek. Op een gegeven moment dacht ik bij mezelf dat ik echt respect had voor de stewards die steeds hielpen en klaarstonden voor de reizigers. Het is niet niks om op een vlucht van 10 uur constant mensen te helpen. Dus er kwamen er 2 langs met ons avondeten en toen vertelde ik ze dat ik respect voor ze had en zo raakten we aan de praat. Zo kon ik ze vertellen wat ik ging doen in de USA en wat meer over mezelf, op een gegeven moment kwamen we erop dat dit mijn eerste vlucht ooit was. Dit was zo bijzonder voor ze dat mij aangeboden werd om te filmen vanachter de vleugel wanneer we gingen landen. Dit was bijzonder omdat de landing een erg mooi beeld zou geven van de Golden Gate Bridge, een icoon van de stad.

Customs

Dit maakte de reis zo compleet en ik heb daarmee echt heel erg genoten van mijn eerste vlucht. Nadat ik rustig van het vliegtuig was gegaan was ik wel een beetje slap. Ik had vooral honger, maar was ook erg moe. Ik liep door naar de zogenaamde ‘customs’. Hier wordt je reden voor je verblijf in Amerika gevraagd, en verder vragen ze je bijvoorbeeld wat je allemaal gaat doen in de USA. Hier kwam ik zonder problemen door, wat ik echt zie als een zegen van God. Ik kon doorlopen om mijn bagage op te halen en kwam zo bij de uitgang, de arrivals hal. De mensen die mij hadden aangeboden mee te rijden naar Redding kwamen 3 uur later aan, dus ik ben bij een Italiaanse koffiebar gaan zitten en heb daar met het thuisfront gebeld onder het genot van koffie en wat te eten.

Rijden naar Redding

Rond een uur of 6 plaatselijke tijd kwamen de andere mensen aan. We hebben kort gepraat, en zijn toen alle bagage in gaan laden in de gehuurde auto. Toen begon de lange rit naar Redding, maar om een uur of 12 waren we toch aangekomen bij mijn huis. We hebben al mijn spullen binnen gezet en ik ben daarna heerlijk en snel gaan slapen. De dag erna heb ik veel boodschappen gedaan in Wallmart, deze winkel heeft echt alles en zit in mijn achtertuin. Ik heb een mountainbike gekocht en echt ontzettend veel andere spullen. Vandaag ben ik naar Bethel toe gefietst en heb daar uit “When heaven invades earth” gelezen, dat boek moet ik hebben gelezen voordat BSSM begint. Nu is het wel zo dat ik hem al 2 keer heb gelezen in het Nederlands, maar dat is toch anders dan in het Engels.

Afsluiting

Ik wil je bedanken voor de interesse die je toont in mijn reis, door dit te lezen, mij te sponsoren en te helpen met gebed. Het is zoveel meer dan ik me voor kon stellen. Wil je me iets specifieks vragen, stuur dan gerust een bericht via mijn contact pagina of Facebook 🙂

By | 2015-08-31T00:43:09+00:00 31 August 2015|20 Comments

20 Comments

 1. Iris 31 August 2015 at 15:35 - Reply

  Geniet ervan ro! tof om te lezen! 🙂 liefs

  • Robin van der Heide 31 August 2015 at 16:06 - Reply

   Heey Iris! Ja ga ik zeker doen! Het is echt heel erg vet hier, alles is nieuw en net wat anders dan in Nederland 😉

 2. Lydian 31 August 2015 at 15:51 - Reply

  Fijn om te lezen dat alles goed is gegaan!:) En een Wallmart in je tuin, serieus!?;P Daar kan je flink los he haha! Gaaf Ro! Have fun!! Dikke kus x

  • Robin van der Heide 31 August 2015 at 16:13 - Reply

   Hey Lydd 🙂 Ja ik ben er echt zo dankbaar voor! Alles is echt helemaal goed verlopen, die Wallmart is zo geweldig 😀 Echt zo’n winkel moeten we in Nederland ook hebben, van sportspullen, meubels tot aquariumspullen en eten. En nog zo veel meer :’) Ik ga er enorm van genieten 🙂 Byeee xx

 3. Lydian 31 August 2015 at 15:55 - Reply

  Fijn dat alles goed is gegaan!:) En een Wallmart in je tuin, serieus!?;P Daar kan je flink los gaan hè haha.. Gaaf!! Have fun lieve Ro!;) Dikke kus x

 4. Annette Zwaan 31 August 2015 at 16:01 - Reply

  heel veel succes, je zal ervan genieten. Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt!! God bless

 5. Robin van der Heide 31 August 2015 at 16:16 - Reply

  Hey Annette,
  Ik geniet er heel erg van, het is heerlijk en bijzonder om hier te zijn 🙂 Dankjewel voor je interesse in mijn belevenissen in het verre Californië 🙂 Blessings right back at you 😉

 6. Richard Wilbrink 31 August 2015 at 16:50 - Reply

  Hi Robin, gaaf dat je dit avontuur met God aangaat! Zit je in een studentenhuis van Bethel? Hoeveel studenten zijn er op je school? Nog meer NLers of ben je de enige? Zegengrt Richard

  • Robin van der Heide 31 August 2015 at 17:51 - Reply

   Hey Richard!
   Dankuwel 🙂 Nou er zijn niet echt studentenhuizen van Bethel zelf, maar ik heb een huis gehuurd van een van de bedrijven die opgericht zijn door voormalige studenten van BSSM. In totaal zijn er ongeveer 2000 studenten op deze school, verdeeld over 3 jaren. Gelukkig zijn er nog meer Nederlanders hier, ik heb gisteren een erg vriendelijk echtpaar ontmoet die ook het eerste jaar gaat volgen. Verder zijn er in totaal ongeveer 30 Nederlanders, we gaan meeten met elkaar om de week 🙂

 7. Margreet 31 August 2015 at 17:55 - Reply

  Wat leuk om je verslag te lezen! Je gaat een superrijk daar hebben! Bless you

  • Robin van der Heide 31 August 2015 at 17:57 - Reply

   Dankuwel 🙂 Ik ga zeker een prachtige tijd tegemoet waarin ik enorm veel ga leren en ga beleven! Veel zegen terug 🙂

 8. Gerrit Bandstra 31 August 2015 at 19:06 - Reply

  Hee Robin. Echt leuk man deze blog. En zo tof dat je dit avontuur aangaat en deze tijd apart zet om door God gevormd te worden. Ben erg benieuwd wat je allemaal mee gaat maken de komende tijd. Enjoy enjoy enjoy 🙂

  • Robin van der Heide 31 August 2015 at 19:26 - Reply

   Hey Gerrit!
   Bedankt 🙂 ik ben zelf ook erg benieuwd naar wat God allemaal gaat doen en alle dingen die ik ga leren hier. En genieten ervan komt zeker goed, elke seconde geniet ik met volle teugen 🙂 Blessings!

 9. Maarten Dane 1 September 2015 at 21:25 - Reply

  Hey Robin,
  Veel plezier in Amerika. Ik weet zeker dat god je gaat helpen in alles wat je doet. Geniet er van!

 10. Henriette 2 September 2015 at 15:52 - Reply

  Hey Robin, wat een leuk verslag zeg! Geniet ervan!

 11. Herbert 2 September 2015 at 18:29 - Reply

  Ha Robin, gaaf mee te kunnen lezen. Geniet er van!

 12. Oma ducoffre 4 September 2015 at 08:59 - Reply

  lieve ro wat fijn om al die goede berichten te horen!wonkel zo vlakbij en way voor een
  Kijk goed uit. Opa is aan het varen met sjaak .ro we horen weer van je
  Liefs oma

 13. Petar 22 January 2018 at 12:24 - Reply

  Ik ben je grootste fan

Leave A Comment